Blíže o cizrně čtěte zde.
Vhodné k naklíčení.
Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Dodává tělu mnoho energie a je zdrojem nejdůležitějších živin. Pomáhá snižovat cholesterol, předcházet zácpě a posilovat nervovou soustavu. Cizrna se doporučuje zvláště těm, kdo trpí stresem a depresí. Tato luštěnina je ideální pro těhotné ženy, protože je bohatá na kyselinu listovou, která chrání plod před vrozenými vadami nervové soustavy. Vláknina v cizrně přirozeným způsobem stimuluje peristaltiku střev a posouvá stolici dolní částí trávicího traktu.
Složení: Hrách římský cizrna, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě:
Nejběžnější způsob přípravy cizrny je vařením. Vařená cizrna se může použít do polévek a jako příloha, dá se kombinovat s rýží. Cizrnová mouka je velmi rozšířená v Indii, kde se z ní vyrábí např. falafel.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1525 kJ/364 kcal.
Bílkoviny: 19,3 g.
Sacharidy: 60,7 g.
Tuky: 6,0 g.
Vláknina: 17,4 g.
Sodík 0,024 g
Zatím nikdo nehodnotil.