R0113
56,16 Kč s DPH
56,16 Kč
Datum dostupnosti:
Pohankové vločky se získávají tak, že se zrno pohanky navlhčí v páře a pak se lisuje. Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina.Pohankové vločky si zachovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu. Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu, který vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách a hemeroidech. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím.
Složení: Vločky pohankové*, *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Pohankové vločky můžeme konzumovat buďto syrové nebo opražené, povařené či spařené horkou vodou nebo (sójovým) mlékem. Můžeme k nim přidat ořechy a semena, sušené ovoce nebo med, použít je při přípravě müsli nebo granoly. Výborné jsou i s jogurtem. Při kuchyňské úpravě je můžeme použít jako přílohu, zavářku do polévky, po rozemletí jimi můžeme nahrazovat mouku při pečení moučníků a slaného či sladkého pečiva. Výborné jsou při přípravě karbanátků, k přípravě placiček atp.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1 332 kJ /317 kcal. Bílkoviny: 11,9 g. Sacharidy: 65 g. Tuky: 2,4 gSkladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. vlhkosti nejvýše 75 %.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pohankové vločky
Zatím nikdo nehodnotil.