Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí.
Složení: Pšenice ozimá, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Zrno pšenice si můžete sami umlít (na domácím mlýnku) a čerstvou celozrnnou mouku použít k pečení domácího chleba a dalších druhů pečiva, případně k rychlé přípravě chutných nekvašených placek (smícháním s vodou). Pro lepší stravitelnost je možné zrno nejprve opražit. Uvařené pšeničné zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.
K vaření můžete využít tzv. pomalý hrnec.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1199 kJ/285 kcal. Bílkoviny: 12 g. Sacharidy: 57 g. Tuky: 1,9 g.
Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): 5,9 mg železa (42 % DDD), 90 mg hořčíku (30 % DDD) 0,12 mg vit. A (15 % DDD)
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Zatím nikdo nehodnotil.