Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem. Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou.
Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).
Návod k přípravě: Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 46,1 kJ/11 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 2,6 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 7 960 mg
Blíže o Ume čtěte zde.
Zatím nikdo nehodnotil.