Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Žito je svým složením podobné pšenici, má však více proteinů a vlákniny.
Žito je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.
Složení: vločky žitné*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 385 kJ/328 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 61 g; cukry: 2 g; bílkoviny: 10 g; sůl: 0,01 g
Alergeny: Lepek.
Zatím nikdo nehodnotil.