R3234
296,36 Kč s DPH
296,36 Kč
Datum dostupnosti:
Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitamínů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Ideální přísada do jogurtu, müsli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod. Včelí pyl od Iswari pochází z polopouštního a civilizací nedotčeného kraje Alentejo v jižním Portugalsku. V tomto panenském regionu se nevyskytuje žádný průmysl ani zemědělství. Proto je včelí pyl od Iswari vysoce kvalitním a čistým produktem neznečištěným chemikáliemi.
Podrobný popis
Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, atd. Včelí pyl obsahuje aminokyselinu fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.
Byla zaznamenána schopnost včelího pylu stabilizovat hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi. Při jeho pravidelné konzumaci hladiny těchto látek klesaly. Množství prospěšného HDL cholesterolu (rozpouští cholesterol usazený v cévách) se zvyšovalo a naopak škodlivého LDL cholesterolu se snižovalo.
Včelí pyl rovněž obsahuje významné množství rutinu.
Zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.
Se včelím pylem byly rovněž prováděny experimenty se zaměřením na léčbu anémie, zvětšování prostaty a na vliv během léčby chemoterapií. O podrobnostech Vás však nemůžeme informovat, případně Vám je můžeme sdělit jen při osobním dotazu.
Pozn.: Výše uvedený text není zdravotním tvrzením, které má za účel vyvolat v zákazníkovi dojem, že včelí pyl je potravina s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Text je interpretací informací z veřejně dostupných zdrojů.
ZPŮSOB POUŽITÍ: Včelí pyl je ideální předem rozpustit v medu (kvůli uvolnění živin) a následně je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách!
Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 1658 kJ / 396 kcal |
Tuky | 8,20 g |
Sacharidy | 66,50 g |
Bílkoviny | 13,20 g |
Zatím nikdo nehodnotil.