Oves je – díky obsahu tuku – vynikajícím zdrojem energie na několik hodin, špalda obsahuje hodně hořčíku, žito vyniká obsahem vlákniny a pšenice vyvážeností svého složení. Jedním z nejlepších a současně nepraktičtějších způsobů, jak získávat živiny z obilí, je konzumovat je v podobě vloček. Obilné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.
Složení: vločky ovesné*, vločky pšeničné*, vločky špaldové*, vločky žitné*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 580 kJ/375 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 59 g; z toho cukry: 3 g; bílkoviny: 14 g; sůl: 0,018 g.
Alergeny: Lepek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – směs vloček
Zatím nikdo nehodnotil.