Blíže o piniových oříškách čtěte zde.
Piniové oříšky jsou bohaté na biologicky kvalitní (kompletní) proteiny, jakož i na vitamin B1 a železo. Mají velkou nutriční hodnotu. Vynikají obsahem polynenasycených mastných kyselin. Piniové oříšky obsahují 61 % tuků složených převážně z polynenasycených mastných kyselin, jako jsou kyseliny linolová a pinolová, které jsou důležité při tvorbě nervové tkáně a snižování hladiny cholesterolu v krvi. Díky obsahu vitaminu B1 a esenciálních mastných kyselin pomáhají při poruchách nervové soustavy. Doporučují se lidem, kteří trpí stresem a depresí, ale i těm, kdo jsou vystaveni vyšší duševní zátěži (např. studentům). Jejich mastné kyseliny mají blahodárný vliv na cévy.
Složení: Piniové oříšky
Návod k přípravě: Piniové oříšky mají velmi příjemnou, lahodnou chuť. Můžete jich sníst i hrst, ale je třeba dobře je rozžvýkat. Musí se skladovat v uzavřené nádobě, protože se rychle kazí. Většinou se používají k dekoraci pečiva či jako koření do exkluzivních jídel.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2840 kJ/ 678 kcal. Bílkoviny: 14 g. Sacharidy: 4 g. Tuky: 68,6 g
Obrázek může být ilustrativní.
Zatím nikdo nehodnotil.