R2855
CALTA - chléb pro zdraví - směs na pečení
68,90 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Směs pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě.
Nemusí být nutně celiaci, Calta chutná všem.
Kromě lepku neobsahuje, také vejce, mléko, sóju, umělá barviva ani konzervanty.
Jedná se o potravinu s vysokým obsahem vlákniny, která byla vyvinuta v občanském sdružení Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu.
Výrobek oceněný na mezinárodním potravinářském veletrhu Salima 2008 zlatou medailí v kategorii Trendy
Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, pohanka, lupinová mouka, lněné semínko, guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření
Ve 100 g hotového chleba: bílkovin 3,6 g, sacharidů 32,3 g, vlákniny 8,5 g, tuku 3,4 g
Energetická hodnota ve 100 g: 626 kJ/148 kcal
Poznámka: Směs byla vyvinuta jak pro klasické pečení v běžné troubě, tak i pro přípravu v domácí pícce (Panasonic). Ze směsi připravené podle základní receptury lze také připravit chutné dalamánky, bochánky, sendviče atd.Základní receptura: 13 g droždí, 20 g oleje, 440 g vody, 500 g směsi Calta.
Droždí rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme olej a směs. Dobře prohněteme a těsto vložíme do dobře vymazané formy na chleba. Necháme asi 1 hodinu kynout pod vlhkou utěrkou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 1 hodinu.
Příprava v pečící pícce na chleba (Panasonic): do pečící nádoby rozdrobíme droždí, přidáme studenou vodu a olej. Nakonec vsypeme směs Caltu. U pícky Panasonic nastavíme program "gluten free", u ostatních typů program s délkou trvání okolo 2 hodin.
Směs Calta - Chléb pro zdraví analyzovali na obsah lepku ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a dle vydaného Protokolu č. 41/07 vyhověl vyhlášce č. 54/2004 Sb. o potravinách určených pro zvláštní výživu a způsobu jejich použití, část 7 - Bezlepkové potraviny.
Alergen: lupina
Výrobek je vhodný pro bezlepkovou dietu.
Dále neobsahuje mléko, vejce, sóju, umělá barviva, konzervanty.
Zatím nikdo nehodnotil.