R0364
40,75 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Jedna z nejlépe stravitelných a nejvíce univerzálních kaší vůbec. To je rýžová kaše. Připravit si ji můžeš prakticky kdykoli – je velmi dobře stravitelným pokrmem, neobsahuje alergeny ani další konzervační látky, no a v neposlední řadě skvěle chutná prakticky s jakoukoli příchutí, která tě napadne.
Rýžová kaše je ideálním společníkem. Rýže je přirozeně bezlepková. Kromě rýže je v kaši už jenom kukuřičná krupice.
Použité suroviny | 60% rýže, 40% kukuřičná krupice |
Rýžovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Rýžová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi:
Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní rýžovou kaši.
A až se tě příště kamarádi nebo někdo z rodiny zeptá, proč jíš rýžovou cereální kaši, budeš mít odpověď. Teda v případě, že si zapamatuješ aspoň něco málo o tom, co je to rýže a jaké jsou její vlastnosti.
Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85 % ) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky.
Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohybuje mezi 7–8 % a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu. Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Zatím nikdo nehodnotil.