R0102
56,93 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Blíže o pšenici špaldě čtěte zde.
Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.
Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.
Složení: Pšenice špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):
Energetická hodnota | 1517 kJ / 362,5 kcal |
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 0,01 g |
Zatím nikdo nehodnotil.