R3245
301,91 Kč s DPH
301,91 Kč
Datum dostupnosti:
Mladý ječmen je jednou z nejstarších zelených potravin používaných na podporu zdraví. Zmínky o užívání jeho výhonků nalezneme již v antických textech. Mezi nejdůležitější účinky patří zvýšení imunity, detoxikace a podpora vitality. Chlorofyl a beta-karoten v mladém ječmeni bohatě obsažené jsou skvělým antioxidantem.
Zdroj vitality
Zvýšení imunity
Detoxikace
Odbourává tělesné pachy
Vysoké hodnoty antioxidantů
Produkt byl testován v evropské laboratoři na přítomnost těžkých kovů, pesticidů a rovněž na kontaminaci mikrobiologickými a kvasinkovými kulturami.
Podrobný popis
Mladý ječmen je jednou z nejoblíbenějších zelených potravin. Tradičně je považován za zelenou potravinu, která má nejsilnější účinek v dodání vitality. Je velmi bohatým zdrojem enzymů jako např. unikátní SOD (superoxid dismutáza), cytochrom oxidáza, oxidáza mastných kyselin, transhydrogenáza a mnohé další, které jsou nezbytné pro metabolické zapracování živin do organismu. Celkem tvoří enzymy až 40 % hmotnosti mladého ječmene.
Mladý ječmen je skvělý zdroj antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu a řady dalších enzymů.
V roce 1978 prokázal japonský vědec Yoshihide Hagiwara, že mladý ječmen pomáhá metabolizovat některé insekticidy a chemická aditiva přidávaná do potravin. V následujícím roce s kolegy zjistili, že mladý ječmen obsahuje velké množství enzymů schopných neutralizovat toxiny (SOD, cytochrom oxidáza, peroxidáza, kataláza, ad.).
Bílkovina mladého ječmene obsahuje 20 aminokyselin, vč. všech esenciálních, které si tělo neumí samo vytvořit.
Z vitamínů je mladý ječmen bohatý na beta-karoten (provitamin A), komplex vit. B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vit. C, E, K a cholin (důležitý pro syntézu lecitinu).
Z minerálů je pak bohatým zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku, železa a fosforu.
Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v mladém ječmeni na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů. Děkujeme za pochopení!
Poznámka: Výše uvedené informace jsou extraktem z publikace Zelené potraviny (vydal Ratio Bona v roce 2010) a nejsou zdravotním tvrzením! Účelem textu uvedeného na této stránce není vzbudit u případného konzumenta dojem, že u něho nastanou jakékoli fyziologické změny, protože produkt nebyl klinicky testován dle podmínek Evropské komise.
Způsob použití
Vmíchejte obsah jedné lžičky do polévky, salátu, ovocného nebo zeleninového džusu, apod. Zelený koktejl: 1 jablko, špetka čerstvého zázvoru, 1 lžička mladého ječmene v prášku, citronová nebo limetková šťáva na dochucení, hrstka špenátu. Rozmixujte a hned vypijte. Pociťte regenerační účinky chlorofylu!
Důležité je používat mladý ječmen jen v pokrmech teplých do 42 °C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Jenom tak získáte plný prospěch ze všech látek, které byly plně zachovány během šetrného zpracování mladého ječmene bez jakékoli vysokoteplotní chemické úpravy.
Upozornění: Pravidelná konzumace mladého ječmene není vhodná pro těhotné a kojící ženy, protože toxické látky se vylučují mj. tělními tekutinami vč. mateřského mléka!
Složení: 100% bio mladý ječmen
Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 725 kJ / 174 kcal |
Tuky | 2,00 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,40 g) |
Sacharidy | 14,30 g (z toho cukry 2,90 g) |
Bílkoviny | 24,00 g |
Sůl | 125 mg |
Vláknina | 47,70 g |
Minerální látky: Vápník 330 mg (4,1 % *RI), Železo 100 mg (71,4 % *RI), Měď 0,7 mg (7 % *RI), Mangan 5,4 mg (27 % *RI)
Vitaminy: B2 2,4 mg (17,1 % *RI), B3 6,0 mg (3,8 % *RI), B6 1,3 mg (9,2 % *RI), C 191 mg (10 % *RI), E 6,8 mg (5,7 % *RI)
* Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Zatím nikdo nehodnotil.