R0549
65,30 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Vzpomínáte na ten pocit, když vejdete do kuchyně vaší babičky a místností se line nádherná vůně čerstvě upečené bábovky? Tak teď můžete vaši babičku trumfnout, a to díky speciální směsi na výtečnou bábovku, kterou jsme pro vás namíchali z přirozeně bezlepkových surovin. Aby si ji mohli vychutnat i diabetici, nahradili jsme řepný cukr fruktózou.
400 g směsi
3 vejce, olej a vodu nebo mléko
Obsah sáčku smícháme s 3 vejci, 150 ml oleje a 175 ml vody nebo mléka. Šleháme 3–4 minuty. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160 °C 45–50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí. Hnědé zabarvení bábovky vzniká karamelizací fruktózy a není na závadu.
V domácí pekárně: Do pečící nádoby nalijeme 150 ml oleje, 175 ml vody nebo mléka, přidáme 3 vejce a nasypeme směs. Nastavíme program DORT a necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program světlé pečení a pečeme 1 hodinu.
...směs nalijeme na plech a pečeme s ovocem jako bublaninu.
...pokud chceme připravit bábovku dvoubarevnou, odebereme 1/3 těsta, kterou obarvíme 1 lžicí kakaa.
kukuřičný škrob, sacharóza, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), jedlá sůl, aroma, barvivo: kurkumin
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1772/424 |
Tuky [g] | 24 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 3,1 |
Sacharidy [g] | 49 |
z toho cukry [g] | 12 |
Bílkoviny [g] | 4,3 |
Sůl [g] | 0,59 |
Vláknina [g] | 0,8 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Zatím nikdo nehodnotil.