R2909
Lněná mouka 250g Bio RAPUNZEL
77,99 Kč s DPH
77,99 Kč
Datum dostupnosti:
Lněná mouka 250g Bio RAPUNZEL. RAW. Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Mouka má neutrální chuť a vysokou schonost bobtnat. Díky tomu je nutné ji konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jejím množstvím. Doporučená dávka je cca 1 lžíce mouky denně.Tato jemně mletá mouka ze lněných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci: 100 g moučky obsahuje 40 g bílkovin. Lněná mouka obsahuje pouze 3,9 g sacharidů (z toho je 3,8 g jednoduchých cukrů), a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách. Zajímavý je také velmi vysoký obsah vlákniny (34 g vlákniny ve 100 g), vitaminů skupiny B a hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy plánující otěhotnět - tělo jí musí mít dostatek zejména v prvních týdnech po početí.HMOTNOST: 250 g.ZEMĚ PŮVODU: Německo.POUŽITÍ: Lněná mouka po namočení do tekutiny silně bobtná, a je proto vynikající pro zahušťování nápojů a pokrmů. Používáme ji pro zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.VÝŽIVOVÉ INFORMACE:100 g obsahuje v průměru:Energie 1346 kJ / 323 kcal;Bílkoviny 40 g;Sacharidy 3,9 g;z toho cukry 3,8 g;Tuky 8,8 g;z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g;Vláknina 34 g;Sodík <0,1 g;Vitamin B1 1,1 mg (100 % DDD);Vitamin B6 1,2 mg (86 % DDD);Kyselina listová 280 µg (140 % DDD);Hořčík 760 mg (203 % DDD);Vápník 120 mg (15 % DDD);
Zatím nikdo nehodnotil.