R2211
Mořské řasy - ARAME 100g
268,80 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Mořské řasy - ARAME 100g. Příprava: Arame opláchneme, namočíme do vody na 10 minut. Vodu slijeme a použijeme pro přípravu polévek, do salátů s dušenou mrkví a ředkví, cibulí a pórkem. Vaříme 20-30 minut. Řasy při vaření zvětší svůj objem 5-6x. Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Pro lepší užití v kuchyni se krájí na tenké nudličky. Arame má nasládlou chuť, což způsobuje vysoký obsah přírodního cukru. Obsahuje velké množství jódu, vápníku a vlákniny. Cení se pro příznivý účinek na vysoký krevní tlak. V tradiční japonské medicíně se používala řasa Arame při léčbě onemocnění ženských pohlavních orgánů. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.Složení: Arame (Eisenia bicyclis)Návod k přípravě: Arame opláchněte a vložte do vody na 5 minut. Vodu slijte a použijte pro přípravu polévek, do salátů s dušenou mrkví a ředkví, cibulí a pórkem. Řasy vařte 10 minut. Při vaření zvětší svůj objem asi na pětinásobek.Kalorická hodnota/energie (na 100g): 586,2 kJ/140 kcal. Bílkoviny: 12,4 g. Sacharidy: 56,2 g. Tuky: 0,7 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 2,3 g
Zatím nikdo nehodnotil.