RACIO

Vybraní výrobci

AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL Zobrazit větší

AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL



R2203

Sirup z agáve BIO 250 ml CL

Více informací

81,43 Kč s DPH

  • AGAVE - SIRUP BIO 250 ml CL.

    Sirup z agave je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agave.

    Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složka inulin (složená z fruktózy) je probiotikum (podporuje zdravou střevní mikroflóru), ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Pro svůj velmi nízký glykemický index je tudíž vhodná i pro KETO či LOW CARB diety.

    Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší).

    Přirozené sladidlo

    Podrobný popisIndiáni si agave vysoce cenili a sirup z její dřeně používali na slazení nápojů a jídel. V poslední době velmi získává na popularitě u lékařů a lidí, kteří věnují pozornost tomu, co konzumují. Sirup z agave je získáván zejména z Weberovy modré agave, protože tento druh obsahuje nejvyšší množství sacharidů. Agave se sklízí ve stáří 7 až 10 let. Poté se z dřeně získává šťáva zpracovávaná při nízkých teplotách pod 50 st. C.

    V obchodech můžete nalézt dva základní typy agave: světlý a tmavý. Světlejší sirup je zpracováván při nižší teplotě a prochází jemnější filtrací, takže má více neutrální chuť vhodnou pro mnoho kuchyňských úprav. Tmavší sirupy jsou méně filtrované a pevné částečky zachované v sirupu mu propůjčují lahodnou příchuť někdy přirovnávanou k sirupu javorovému. Příchuť tohoto sirupu je však velice jemná a mnohem slabší než např. známe u medu.

    Agave je jednou z nejskvělejších náhrad rafinovaného cukru, který má velmi vysoký glykemický index a glykemickou zátěž, což jsou ukazatele, které měří dopad konzumace jídla na hladinu sacharidů v krvi. Jídla, která rychle zvyšují hladinu cukru v krvi, uvolňují hormon inzulin. Nadměrné množství vyloučeného inzulinu a stálá vysoká hladina cukrů v krvi má spojitost s poruchami metabolismu.

    Agave je výbornou pomocí pro lidi, kteří potřebují konzumovat cukry s nízkým glykemickým indexem a nechtějí používat umělá sladidla. Ta mají často nepřirozenou příchuť a nejsou vhodná pro pečení, kdy je nutná karamelizace a zhnědnutí jídla. Přirozený cukr je také potřebný do kvasnicových těst, aby mohla nakynout.Způsob použitíAgave je asi o 40 % sladší než běžný cukr a tak používejte přibližně poloviční množství než jste zvyklí u cukru či medu.

    Přestože glykemický index 30 je velmi nízký (jablko 55, Coca Cola 90), není agave zcela prostá cukru. Proto je nutné individuálně zvážit, jaké množství používat.

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL

    AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL

    Sirup z agáve BIO 250 ml CL

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: