R1797
Pohanka loupaná lámanka 400 g BIO CL
55,51 Kč s DPH
55,51 Kč
Datum dostupnosti:
Pohanka lámanka vzniká mlynářským zpracováním pohankových krup. Základním pokrmem z pohanky lámanky je pohanková kaše. Lze ji také použít coby zavářku do polévky, k přípravě placiček, karbanátků, směsí na plnění (např. zeleniny) či k posypu pečiva před jeho pečením. Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitaminu E). Pohanka je přirozeně bezlepková.
Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu, který vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách. V kanadském Quebecu, kde se pohanka dříve hojně konzumovala, netrpívaly ženy varikózními žilami, a to i přes četná těhotenství. Pravidelná konzumace pohanky léčí hemeroidy. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím.
Složení: Pohanka, produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíNávod k přípravě: Před použitím pohanku lámanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat (ztráta rutinu). Loupanou pohanku můžete přidávat do polévek jako zavářku (vaří se do měkka 3-5 minut).
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1435 kJ/343 kcal. Bílkoviny: 13,3 g. Sacharidy: 71,5 g. Tuky: 3,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,74 g). Vláknina: 10,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,001 g, hořčík 231 mg (77% DDD), fosfor 347 mg (43,4% DDD), draslík 460 mg, niacin 7,02 mg (39% DDD), riboflavin 0,43 mg ( 26,6% DDD).
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Zatím nikdo nehodnotil.