BEZLEPEK

Vybraní výrobci

Dýňová mouka 250g ADVENI Zobrazit větší

Dýňová mouka 250g ADVENI



R3549

Dýňová mouka 250g ADVENI

Více informací

84,73 Kč s DPH

  • Dýňová mouka 250g ADVENI

    Dýňová semínka, z jejichž výlisků je vyrobena dýňová mouka, jsou považována za nejlepší přírodní zdroj zinku. Kromě zinku obsahují i další důležité minerální látky jako např. selen, draslík, vápník, fosfor, mangan, železo, hořčík a měď.

    Dále jsou bohatým zdrojem vitamínů A, D, E a vitamínů skupiny B. Pravidelná konzumace se doporučuje zejména při onemocnění prostaty, kůže a při nemocech žaludku a střev a slouží také jako prevence proti zánětům močového měchýře a močových cest.Uvádí se, že fytosteroly, rostlinné estrogeny obsažené v dýňových semínkách, brání rozvoji nádorů a snižují negativní účinky xenoestrogenů - umělých hormonů. Dýňová semena obsahují chemické látky, jež pravděpodobně dokáží blokovat rakovinné procesy.

    Semínka také obsahují aminokyselinu tryptophan, které je ve stravě většiny lidí nedostatek. Dále příznivě působí na obnovení vitality, povzbuzují krevní oběh. Obsahují látky zpomalující stárnutí. Napomáhají také stabilizovat hladinu glukózy v krvi, jsou proto vhodná i pro diabetiky. Snižují cholesterol, vysoký krevní tlak a tedy i riziko infarktu.Složení : mletá mouka z výlisků olejnatých semen dýně.

    Skladování v suchu a chladu.

    Původ EU.

    SLOŽENÍ: 100 % mleté výlisky semen tykve

    TIPY K POUŽITÍ:

    Pro tepelné zpracování:

    • sladké i slané vaření a pečení
    • na placky
    • obalování masa a ryb

    Pro studenou kuchyni:

    • příprava smoothie
    • do salátů

    Nelekejte se barvy, mouka má krásně zelenou barvu. Pokud jí použijete větší množství, bude i výsledek vtipně zelený. Do těsta ji přidávejte v menším množství.

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Dýňová mouka 250g ADVENI

    Dýňová mouka 250g ADVENI

    Dýňová mouka 250g ADVENI

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: