R3544
54,54 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Významné nutriční benefityCo do obsahu bílkovin, patří lněná semínka k nejvýživnějším rostlinám na světě. Podíl bílkovin u lněného semínka dosahuje až 40 %. To jistě ocení vegani, vegetariáni a sportovci.Lněná mouka obsahuje 3,9 g sacharidů (na 100 g) a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách.
Lněné semínko má extrémně vysoký obsah vlákniny. Ve 100 g lněné mouky se nachází neuvěřitelných 34 g vlákniny. Konzumace potravin z lněné mouky tak podporuje správné fungování zažívacího ústrojí a působí jako prevence civilizačních chorob. Potraviny bohaté na vlákninu lze vřele doporučit všem, kteří usilují o snížení své váhy.Lněné semínko je bohaté na vitaminy skupiny B. Přítomná kyselina listová je velmi důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, těhotné a kojící. Z nutričního hlediska je zajímavý také vysoký obsah hořčíku.
Lněná mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.Po namočení do tekutiny lněná mouka bobtná, je proto vynikající pro zahuštění pokrmů i nápojů. Pozor, doporučená denní dávka je 1 polévková lžíce mouky. Užití většího množství může mít projímavé účinky. K největší využitelnosti nutričních benefitů dochází v kombinaci lněné mouky s tvarohem (např. v pomazánkách).K zahuštění polévek, omáček, zeleninových pokrmů, koktejlů. Hodí se také do proteinových nápojů, jogurtů, tvarohových pomazánek, do pečených i nepečených dezertů, palačinek, karbanátků, kaší. Složení: 100% lněná mouka (vyrobená semletím výlisků za studena lisovaných lněných semínek)
Průměrné výživové hodnoty na 100 g: Energetická hodnota 1346 kJ / 323 kcal;Bílkoviny 40 g;Sacharidy 3,9 g,z toho cukry 3,8 g;Tuky 8,8 g,z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g;Vláknina 34 g;Sodík < 0,1 g;Minerální látky / Vitaminy na 100 g: Vápník 120 mg (15 % ddd);Hořčík 760 mg (203 % ddd);Kyselina listová 280 ?g (140 % ddd);Thiamin (B1) 1,1 mg (100 % ddd);Vitamin B6 1,2 mg (86 % ddd);
Skladování v suchu a chladu.
Původ EU.
SLOŽENÍ: 100 % mleté výlisky semen lnu
TIPY K POUŽITÍ:
Pro tepelné zpracování:
Pro studenou kuchyni:
Lněnou mouku dávkujte opatrně – větší množství může mít projímavé účinky. Doporučujeme nejvíce jednu polévkovou lžíci mouky denně.
Zatím nikdo nehodnotil.