BEZLEPEK

Vybraní výrobci

Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g Nominal Zobrazit větší

Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g Nominal



R1835

Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g NOMINAL

Více informací

53,10 Kč s DPH

  • Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g NOMINAL.

    Chléb Pro zdraví... z celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY. Výrobek splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje naše směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

    Použité surovinyPšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření
    Obsah základních živin ve 100 g chleba dle zákl. recepturybílkoviny 3,6 g; sacharidy 32,3 g; tuky 3,6 g; VLÁKNINA 8,5 g; energie 626 kJ

    Základní příprava:

    • 500g směs
    • 440 ml(g) vody
    • 20 ml oleje
    • 13g čerstvého droždí

    Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

    Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

    Postup pro pečení v běžné troubě:

    Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

    Slunečnicové bulky:

    vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

    Rustikální kostky:

    těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g Nominal

    Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g Nominal

    Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g NOMINAL

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: