R0704
Dolce s černým bezem 300g a fruktózou
113,13 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Dolce je unikátní výrobek z karamelizovaného cukru (nebo fruktózy – Dia Dolce) konzistence medu s přidáním bylinného extraktu jednotlivých bylin. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích.
Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému i stav kloubů. Přispívá k čištění a správnému vylučování organismu, příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi, čímž napomáhá tzv. kontrole tělesné hmotnosti.
Tato varianta se vyrábí z fruktózy. Dolce z fruktózy je vhodné sladidlo i pro diabetiky v rámci diety předepsané lékařem.
Používá se:
- jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
- jako med, třeba i na chleba,
- do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
- s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
- se studenou vodou jako bylinková limonáda.
Složení: sacharidy (82%), karamel (fruktóza), extrakt z květu bezu černého 1:4, kyselina: kys. citronová.
Nutriční hodnoty /100 g: energetická hodnota 330 kcal/1400 kJ, tuky 0, cukry 82%, bílkoviny 0,02 g, sůl 0.
Skupinové balení: 12 ks v krabici.
Mnoho vděku patří páteru Ferdovi za radu, díky které paní Květa Veselá vyrobila karamel s konzistencí medu pro zdraví dětí i nás dospělých. Páter Ferda přisuzoval karamelu neobyčejný význam. Říkal, že jednou z příčin překyselení žaludku je bílý cukr. Nejlepší je sladit medem nebo cukrem ve formě karamelu. Cukr takto připravený se stává zásaditým.
Takto připravené bylinné karamelové "medy" jsou vhodné i pro alergiky na včelí produkty, pyl a lepek. Druh vyrobený z fruktózy je vhodný pro diabetiky.
Dolcetem lze zcela nahradit bílý cukr, dá se použít na oslazení kávy, čaje, teplého mléka. Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá cukr nebo med.
Od začátku výroby a prodeje (rok 1994) se prokázalo, že jím lze zcela nahradit bílý cukr, dá se jím tedy sladit káva, čaj teplé mléko (i sójové). Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá bílý cukr nebo med. To znamená do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (např. rajské), na potírání kuřete při pečení, do perníku apod. Také lžičky DOLCE se šťávou z ½ citronu přelitá v šálku horkou vodu (nikoli vařící) je lahodným zdravým nápojem, který je zajímavou variantou čaje. Lze doporučit každé ráno nalačno na kořen jazyku jednu lžičku a pomalu nechat rozpustit v krku. Šetří se tak zuby a docílí se potažení sliznice v krku, kde se tak rády chytají bacily. Takto mají mizivou šanci.
Zatím nikdo nehodnotil.