R1547
20,37 Kč s DPH
20,37 Kč
Datum dostupnosti:
Bezlepkový výrobek: Obsah lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku.
Použité suroviny: 100% rýže
Použití: Rýžová instantní mouka se hodí k přípravě kaše, lze použít jako zahušťovadlo a pojivo všude tam, kde není žádoucí ovlivnit chuť původních ingrediencí. Slouží taktéž jako náhrada pšeničné mouky v trojobalu i cukrářské výrobě.
Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85% ) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky. Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohybuje mezi 7-8% a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu.
Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Zatím nikdo nehodnotil.