B0763
MIX Směs na chléb a pizzu, bez lepku 1000g BEZGLUTEN
134,40 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Složení: kukuřičný škrob, bezlepková celozrnná ovesná mouka 6%, rýžová mouka, zahušťovadla: xantanová guma, hydroxypropylmethylcelulóza; Vláknina psyllium
Vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku.
Bezlepková směs na pečení chleba a pizzy Bread Mix je vynikající produkt, skládá se z celozrnné ovesné mouky, kukuřičného škrobu a rýžové mouky. Díky vhodně zvoleným poměrům si chlebová směs zachovává vlastnosti charakteristické pro pšeničnou mouku, včetně její plasticity. Tato jedinečná receptura bez konzervantů a zvýrazňovačů vám umožní naplno si vychutnat chuť křupavého chleba a zároveň pečovat o své zdraví. Naše bezlepková směs na chléb je vhodná i na pizzy, které se skvěle hodí na příležitostné večírky i na návštěvu přátel či rodiny. Jedno balení vystačí na upečení dvou bochníků chleba nebo čtyř velkých pizz. Také se velmi snadno používá. Na přípravu těsta na pečení stačí přidat špetku soli, trochu olivového oleje, droždí, lžičku cukru a vlažnou vodu. Je třeba respektovat následující proporce:
Míry uvedené pro směs bezlepkového chleba jsou orientační.
Směs na bezlepkový chléb a pizzu má dobře vyvážené složení pro usnadnění přípravy a zkrácení času stráveného v kuchyni. Pečení domácího chleba je nyní ještě jednodušší a naše hotová chlebová směs je zodpovědná za jemnou chuť a správnou texturu.
Nutriční hodnota:
Energetická hodnota: | 1488 kJ / 351 kcal |
Tuk: | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 82 g |
včetně cukrů: | <1,0 g |
Vláknina: | 3,5 g |
Protein: | 1,9 g |
Sůl: | 0,058 g |
RECEPTY:
Chléb
Směs, sůl, cukr nalijte do mísy a promíchejte. Rukou nebo mixérem uhněteme těsto na hladkou hmotu, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždím, nakonec přidáme olej. Při použití sušeného droždí přidejte přímo do směsi. Těsto vložíme do olejem vymazané formy (28 x 9 cm), povrch zarovnáme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě na cca 45 minut zdvojnásobit svůj objem. Předehřejte troubu na 200 °C s hrncem s vodou na dně. Těsto jemně potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut (bez horkého vzduchu). Po upečení chléb vyjmeme z formy, necháme vychladnout a přikryjeme.
Chleba z pekárny - pečte na programu cca 3,5 h
Pizza
Směs, sůl, cukr nalijte do mísy a promíchejte. Rukou nebo mixérem uhněteme těsto na hladkou hmotu, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždím, nakonec přidáme olej. Při použití sušeného droždí přidejte přímo do směsi. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut zdvojnásobit svůj objem. Těsto rozválejte nebo namazanýma rukama vytvarujte tenký koláč, naaranžujte oblíbené přísady a pečte asi 30 minut při 200 °C (bez horkého vzduchu).
Zatím nikdo nehodnotil.