B0962
94,69 Kč s DPH
94,69 Kč
Datum dostupnosti:
Kváskový chléb je v posledních letech skutečným pekařským hitem. Malé i větší pekárny se předhánějí v nabídce kváskového pečiva a nezřídka se do experimentů s kváskem pouští i nadšení amatéři v domácích podmínkách.
Jakkoli jsou módní trendy ve výživě často jen nafouknutou mediální bublinou, v případě kvásku tomu tak úplně není. Kváskové pečivo (správně: kvasové pečivo) skýtá hned několik benefitů. V první řadě jsou to výrazná chuť a vůně, které je odlišují od běžného pečiva na bázi kvasnic (droždí). Kvásek výrazně napomáhá pěkné textuře pečiva. Významným plusem je i delší trvanlivost způsobená vyšší kyselostí těsta, tu způsobují produkty kváskových mikroorganizmů - organické kyseliny mléčná a octová. Kvásku se přisuzuje schopnost produkovat antimikrobiální látky, které pečivo ochraňují před nežádoucími mikroorganismy. V případě celozrnných výrobků pak kvásek může napomáhat lepšímu vstřebávání zdraví prospěšných látek, jako jsou některé vitaminy a minerální látky. Kvásek zlepšuje i stravitelnost polysacharidů.
Kdo kváskové pečení vyzkoušel, potvrdí, že se jedná o skutečnou alchymii. A u bezlepkového pečení to platí dvojnásob. Často je to dlouhé čekání na velmi nejistý výsledek. V Adveni od počátku stavíme na třech pilířích: kvalitě vstupních surovin, výsledné chuti pečiva a nenáročné přípravě se zaručeným výsledkem. Z těchto svých standardů jsme nechtěli slevit ani v případě kváskového chleba, a proto jsme vývoji receptury věnovali mimořádnou péči a čas.
Dnes můžeme s klidným svědomím konstatovat, že se to vyplatilo. Naši řadu směsí na bezlepkový chléb rozšiřujeme o již patnáctou NOVINKU, bezlepkový kváskový chléb GENTLEMAN. A troufáme si říct, že v tomto případě je to přiměřeně dlouhé čekání s více než jistým výsledkem. Ostatně, vyzkoušejte a posuďte sami!
Bezlepkový chléb GENTLEMAN není nic pro nedočkavce. K 24 hodinám kultivace kvásku přičtěte dvě hodiny poctivého kynutí a další jednu hodinu pečení a vyjde Vám celých 27 hodin, které pro někoho mohou být skutečnou zkouškou trpělivosti. Pokud Vás však podivně uklidňuje pomalé bublání založeného kvásku i typická vůně linoucí se celou domácností a milujete ten pocit, kdy z trouby vytáhnete poctivý pecen chleba, pak vítejte v klubu gentlemanů. Přece každý gentleman ví, že nic v životě se nesmí uspěchat.
Balení obsahuje dva sáčky – směs pro přípravu kvasu (220 g) a směs pro přípravu chleba (280 g).
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU – BEZ LEPKU, 220 g
POSTUP PŘÍPRAVY:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil a nasypte jej do misky. Přilijte 250 ml teplé vody a promíchejte. Misku důkladně přikryjte potravinovou fólií, do které udělejte (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě (32-35 °C) nechte kvasit 24 hodin.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA – BEZ LEPKU, 280 g
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ NEBO KLASICKÉ TROUBĚ:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Pro přípravu v pekárně nalijte do mísící nádoby 220 ml teplé vody, přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Pekárnu nastavte na program „Těsto“ a směs nechte 3-5 minut míchat. Pro přípravu v troubě nalijte 220 ml teplé vody do formy, ve které se bude chleba péct (např. skleněný pekáček), přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Směs důkladně promíchejte.
Poté směs v mísící nádobě nebo pečicí formě nechejte při teplotě 32-35 °C kynout (v pekárně nebo na teplém místě) cca 2 hodiny. Po vykynutí pečte cca 1 hodinu v pekárně na krátký program nebo v klasické troubě při 200 °C.
TIP: Pro větší objem můžete přidat 1 g suchého droždí. (Není to však nutné, chléb nakyne i tak.)
Složení | SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo) |
---|---|
Může obsahovat | stopy sezamu. |
Bez | lepku, mléka, vajec, sóji, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek. |
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
hotového chleba | |
Energetická hodnota | 847 kJ / 202 kcal |
Tuky | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 43 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 5,0 g |
Sůl | 1,4 g |
Zatím nikdo nehodnotil.