B0405
118,00 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Směs na domácí pečení - speciální BEZ LEPKU - směs pro domácí pečení pizzy a langošů
Složení: škrob (kukuřičný, bramborový), rýžová mouka, vláknina (psyllium, bambusová, jablečná), luštěninové mouky (mouka z červené čočky, mouka z fazole mungo), dextróza, zahušťovadla: hydroxypropylmethylcelulosa, guma guar; hrachový protein, jedlá sůl.
Recept na přípravu těsta na PIZZU:
Surovina Gramáž (g) % podíl
voda pitná 161 100,0 %
směs Pizza, Langoše 150 93,0 %
droždí čerstvé 8 5,0 %
sůl jedlá 5 3,0 %
cukr krupice 4 2,5 %
Postup na PIZZU:
Do mísy s vlažnou vodou (26°C) přidejte všechny ostatní suroviny a pečlivě zamíchejte. Vzniklé těsto vyklopte na stůl posypaný rýžovou (nebo jinou bezlepkovou) moukou, nechte 5 minut odležet. Na stole promněte celý bochánek těsta, poté vyválejte na tenkou placku a přemístěte na plech s pečícím papírem, případně prsty dotvarujte ke krajům plechu. Nechte nejméně 20 minut volně kynout. Naskládejte oblíbené suroviny na vaši pizzu. Předehřejte troubu na 260 ° a pečte na 250° 10 až 12 minut.
Recept na přípravu těsta na LANGOŠE:
Surovina Gramáž (g) % podíl
voda pitná 175 100,0 %
směs Pizza, Langoše 150 85,6 %
droždí čerstvé 10 5,5 %
olej jedlý 10 5,5 %
sůl jedlá 5 2,5 %
cukr krupice 3 1,4 %
Postup na LANGOŠE:
1. Do skleničky nalijeme 25 ml vlažné vody, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
2. Ve větší míse smícháme všechny zbývající suroviny se zbytkem vody a kvásek a pořádně propracujeme těsto (ručně či pomocí kuchyňského robotu). Vzniklé těsto zakryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.
3. Z vykynutého těsta si lžící či stěrkou namočenou v oleji odkrajujeme kousky těsta, které lehce propracujeme a prsty jemně roztáhneme na olejem vymazaném talířku nebo vhodné podložce do tvaru langoše. Langoše děláme menší, větší by se nám trhaly. Při práci s těstem používejte pouze olej, ne mouku (na podsypání ani tvarování), ta se rychle přepaluje.
4. V pánvičce nebo hrnci (menší průměr) rozpálíme vyšší vrstvu oleje, langoš musí plavat. Nachystanou placičku těsta ihned dáváme do pánvičky a smažíme z každé strany cca 1–2 minuty – nesmažíme příliš zprudka, langoše by tak rychle ztmavly a nebyly by křupavé. Po usmažení je necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce nebo papírovém ubrousku, odstraní se tak přebytečný olej.
5. Poté langoše potřeme česnekem utřeným se špetkou soli a oleje (můžete přidat trošku vody), kečupem, dle chuti tatarkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Zatím nikdo nehodnotil.