B0198
127,75 Kč s DPH
144,75 Kč
-17,00 Kč
Datum dostupnosti:
Směs na domácí pečení - speciální BEZ LEPKU a laktózy - směs pro domácí pečení nejlepšího kmínového konzumního chleba a chlebových dalamánků
bezlepkový pšeničný škrob, sušený stabilní kvas (mlýnské výrobky z rýže, startovací kultura), zahušťovadlo, (E464, E412, E415, E466), inulin, mouka ze žlutého lnu, cukr, rýžový škrob, čočka pražená mletá, koření, psyllium, sójový proteinový koncentrát, dextróza, kvasnicový extrakt, sůl, regulátor kyselosti (E262), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, enzymy
Surovina | Gramáž (g) | % podíl |
směs konzumní | 300 | 100% |
voda pitná | 294 | 98% |
droždí čerstvé | 14 | 4,5% |
olej jedlý | 11 | 3,8% |
sůl jedlá | 6 | 2% |
Postup na chléb i bandury (dalamánky): Do mísy s vlažnou vodou (26°C) přidejte všechny ostatní suroviny a pečlivě zamíchejte. Vzniklé těsto vyklopte na stůl posypaný rýžovou (nebo jinou bezlepkovou) moukou, nechte 5 minut odležet a potom na stole vytvarujte do tvaru večky nebo nadělte na cca 80g kousky a vytvarujte do válečků. Odložte na plech s pečícím papírem, přikryjte utěrkou a nechte nejméně 1 hodinu kynout na teplém místě (můžete použít troubu na 40°C, vložit nádobu s vodou na dno trouby). Chléb po vykynutí pokropte vodou, propíchněte špejlí shora na 4 různých místech, předehřejte troubu na 250 °C a dejte do ní nádobu s vodou k vytvoření páry. 10 minut pečte na 230°C, poté snižte teplotu na 190° a pečte 40 až 50 minut. Bandury pečte 14 – 16 minut v troubě na 210°, do trouby také vložte nádobu s vodou..
Zatím nikdo nehodnotil.