R3950
39,00 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Suchá sypká směs. Nízkoproteinová pečivová směs v prášku bez fenylalaninu.
Výrobek je určen pro diety osob s onemocněním jater nebo ledvin, diety s nízkým obsahem bílkovin, pro osoby s intolerancí na fenylalanin.
Složení: pšeničný škrob deproteinovaný, kukuřičný škrob modifikovaný.
Recept z Vitoprotamu:
Chléb: 250g směsi, 8g cukru, 2g droždí, 18g rostl. tuku, sůl, kmín, fenykl cca 250 ml vody. Z droždí, cukru a 100 ml zadělejte kvásek, nechte jej 15 minut vzejít. Do misky se směsí přidejte rozpuštěný vlažný tuk, sůl, koření a kvásek. Dobře promíchejte a dolijte vodou tak, aby těsto bylo mírně tekuté. Vložte do formy vymazané tukem a nechte 15 min kynout. Pečte ve vyhřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 20 min. Po vyndání z trouby potřete chléb vodou a nechte jej vychladnout přikryté útěrkou.
Ovocný koláč: 250g směsi, 14g droždí, 60g rostl. tuku, 40g cukru, cca 250ml vody, švestky, meruňky, rybíz. Drobenka 50g směsi, 40g tuku, 40g cukru. Z droždí trochu cukru a 100ml vody zadělejte kvásek. Ze směsi cukru, rozpuštěného tuku, vzešlého kvásku a zbylé vody vymíchejte hustší tekuté těsto. Vlijte do formy vymazané tukem. Povrch pokryjte ovocem, posypte drobenkou a nechte 10-15 minut kynout.
Pečte v předehřáté troubě při teplotě 225C.
Zatím nikdo nehodnotil.