RACIO

Vybraní výrobci

Olej z vlašských ořechů 250ml BO Zobrazit větší

Olej z vlašských ořechů 250ml BO



R3046

Olej z vlašských ořechů 250ml BO

Více informací

250,00 Kč s DPH

  • Olej z vlašských ořechů 250ml BO.

    Původ suroviny:

    střední Asie, odsud se rozšířil do Evropy a do Čech

    Způsob výroby:

    lisování za studena z jader vlašských ořechů, bez přídavných barvicích a konzervačních látek, čistý přírodní produkt

    Účinky:

    může pomáhat při snižování hladiny cholesterolu, částečně nahrazuje nedostatek konzumace ryb, má pozitivní působení na nervový systém a může napomáhát zlepšení paměti

    Využití:

    teplá i studená kuchyně, vnitřní užívání, regenerace suché pokožky

    Charakteristika

    Přestože původem je vlašský ořech ze Střední Asie, dobře se přizpůsobil i klimatickým podmínkám Středomoří a výborně se mu daří i v našich zeměpisných šířkách. Díky svému blahodárnému vlivu na naše zdraví, především na srdce, si získal vynikající pověst. Olej z vlašských ořechů obsahuje omega 3 esenciální mastné kyseliny. Jejich nedostatek se projevuje narušenou funkcí očí a mozku, zejména pokud nedostatek nastává v období růstu.
     
    Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších rostlinných zdrojů živin. Tuky představují až tři pětiny hmotnosti ořechu, tedy více než mají mandle či lískové a burské oříšky.

    „Vlašáky“ mohou pomáhat snižovat hladinu cholesterolu, podílejí se na stavbě nervové tkáně a na tvorbě protilátek. Pokud nejíte ryby a mořské plody, částečně nahradit je, alespoň co se obsahu kyseliny linolové týče, můžete právě vlašskými ořechy. Tato kyselina také zabraňuje vzniku sraženin v cévách a brzdí zánětlivé procesy.
    Vlašský ořech je mezi ostatními olejnatými ořechy nejchudší na sacharidy. Zato plody obsahují až 14 % vysoce kvalitních proteinů.

    Další vitamíny a látky, které se nacházejí ve vlašských ořeších:

    • B1, B2, B3 (niacin), B6
    • fosfor a draslík (zároveň neobsahují příliš sodíku, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu)
    • železo, hořčík a vápník.
    • obsahují mnohem více zinku než ryby či jakékoli maso (kromě jater) a také mědi
    • mangan, na něž jsou maso, ryby a vejce chudé


    Díky tomuto složení ořechový olej blahodárně působí na nervový systém, může pomáhat zlepšovat paměť, napomáhá čištění krevního řečiště, podporuje vývoj tělních buněk, pozitivně působí na snižování cholesterolu a vyrovnávání krevního tlaku. Udržuje zdravou mikroflóru ve střevech a příspívá tak k jejich ochraně proti rakovině.

    Olej z vlašských ořechů je výborný pro děti, těhotné ženy a kojící matky i pro domácí mazlíčky - psy, kočky či papoušky.

    VYUŽITÍ

    V kuchyni:
    Používá se jako koření a ve studené i teplé kuchyni. Díky oříškové chuti se výborně hodí do salátů.

    Další využití:
    Při vnitřním užívání pozitivně působí na játra, žlučník, dýchací cesty a na látkovou výměnu.

    Protože patří k vysychavým olejům, je vhodný k ošetřování mastné pokožky a smíšené pokožky, která má tendenci se mastit. Olej se výborně vstřebává, a proto je vhodný také pro použití v dekorativní kosmetice, kde např. zcela nahrazuje mastnou rtěnku.

    Působí příznivě při zevních masážích celého těla.

    Složení

    100% panenský olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Bez přídavných barvících a konzervačních látek, čistý přírodní produkt.

    • Dostupnost 2-3 dny

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Olej z vlašských ořechů 250ml BO

    Olej z vlašských ořechů 250ml BO

    Olej z vlašských ořechů 250ml BO

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: