BEZLEPEK

Vybraní výrobci

Nové Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g - ADVENI Zobrazit větší

Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g - ADVENI



B1428

Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g  - ADVENI

Více informací

74,21 Kč s DPH

  • Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g  - ADVENI

    Skutečně CELOZRNNÝ BEZLEPKOVÝ CHLÉB.

    Z více než 80 % z celozrnných mouk, zcela bez škrobů, psyllia a pojivových gum. Sci-fi? Utopie? Přehnané ambice? Nereálná očekáván? Ne. To je REBEL!

    Pohanka, oves a len, hlavní ingredience této směsi, jsou našemu území vlastní po staletí a můžeme je tak považovat za tradiční. Směsi dominuje celozrnná pohanková mouka, následuje celozrnná ovesná mouka bez lepku. Celozrnnou mouku přesně definuje legislativa. Nejčastěji si ji představíme jako hrubou. Celozrnné mouky použité v této směsi byly podrobeny speciálnímu mletí a jsou jemné, což na trhu pro náročnost takového mletí není zcela běžné. Ovšem vyplatilo se a na struktuře výsledného pečiva je to znát.

    Pokud budete péct pouze z této směsi, nečekejte nadýchané pecny. Pokud však hledáte alternativu za žitnou mouku, případně toužíté po věrné nápodobě receptů pšenično-žitných, jste tu správně! Směs také můžete kombinovat s našimi "univerzálkami" ZELENOU a MODROU. Docílíte tak objemných pecnů, ovšem s přídavkem celozrnné nutričně přínosné mouky. Kombinovat můžete všestranně, protože směs neobsahuje ani přidanou sůl, ani cukr. Je tak ideální i pro kváskové pečení. Recepty celozrnné, kombinované i kváskové Vám nabídne Rebelská kuchařka.

    Chuť této směsi dotváří kombinace chlebového koření: kmínu, koriandru a fenyklu v námi osvědčených poměrech.

    Laboratorní testy prokázaly, že tato směs „dosáhne“ na tato výživová tvrzení:

    • ZDROJ VLÁKNINY
    • ZDROJ BÍLKOVIN
    • S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRŮ

    SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CELOZRNNÉHO CHLEBA – BEZ LEPKU

    Balení obsahuje

    500 g směsi na bezlepkový celozrnný chléb REBEL.

    K tomu přidáme 480 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa a 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

    Výrobek je vhodný pro
    celiaky alergiky na lepek alergiky na sóju osoby s NCGS ovovegetariány laktovegetariány laktoovovegetariány vegany stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)
    Složení
    Složenípohanková mouka celozrnná, ovesná mouka bez lepku celozrnná, lněná mouka (mleté výlisky ze semen lnu hnědého), kmín drcený, koriandr mletý, fenykl mletý.
    Může obsahovatstopy sezamu
    Bezlepku, mléka, vajec, sóji, lupiny, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervantů.
    Výživové údaje na 100 g
    Energetická hodnota1530 kJ / 365 kcal
    Tuky5,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny0,9 g
    Sacharidy59 g
    z toho cukry1,7 g
    Vláknina5,6 g
    Bílkoviny16 g
    Sůl0,02 g

    Návod k přípravě v domácí pekárně

    Do mísící nádoby nalijeme 480 ml vlažné vody. Do vody přidáme 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa, zamícháme. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého dáme 7 g sušeného nebo 21 g čerstvé droždí. Pečeme na program cca 2 hodiny a 20 minut.

    Návod k přípravě v klasické troubě

    Do skleničky nalijeme 50 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.

    Ve velké míse kuchyňského robotu smícháme směs Rebel, 2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 430 ml vody a kvásek. Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 5 minut. Mezitím si nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo.  Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut.

    Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.

    Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku.

    Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby.

    Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený.

    Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

    Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

    Shrnutí pečení
    na 250 °C s párou – 20 min
    na 200 °C bez páry – 30 min
    na 200 °C bez formy na pečení – 10 minut

    Rebelská kuchařka

    Ze směsi Rebel připravíte nejen celozrnný bezlepkový chléb. Z této celozrnné směsi můžete upéct vynikající perník i makovec, opravdu křupavý celozrnný knäckebrot, celozrnné tortilly, skandinávský chléb limpu nebo rychlé keksy.

    Směs Rebel můžete také kombinovat s vaší oblíbenou ZELENOU směsí a upéct nadýchané pecny, ovšem s nutričním přínosem celozrnného Rebela.

    Anebo se můžete pustit do kváskového pečení.

    To vše s Rebelskou kuchařkou, jejíž autorkou je Alexandra Brunnerová. Jej znalosti – teoretické i praktické – na poli bezlepkového pečení jsou naprostým unikátem.

    • Dostupnost na dotaz

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g - ADVENI

    Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g - ADVENI

    Bezlepkový celozrnný chléb REBEL 500g  - ADVENI

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: