R3542
46,00 Kč s DPH
Datum dostupnosti:
Ostropestřec mariánský má unikátní nutriční a léčivé vlastnosti. Pozornost by mu měli věnovat zejména ti, kdo chtějí očistit svůj organismus od toxických látek. Ostropestřec obsahuje zázračné flavonolignany. Ty velmi účinně působí na urychlení regenerace jater v případě jejich poškození způsobených vlivem onemocnění nebo nesprávné životosprávy. Kromě léčebných a preventivních účinků na játra, působí ostropestřec příznivě také na správnou funkci žlučníku. Je tak účinným pomocníkem při léčbě žlučníkových kamenů a potíží s tím spojených. Ostropestřec dále obsahuje vitamin E, který je rovněž silným antioxidantem a přispívá tak k ochraně organismu před civilizačními chorobami, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, nádorová onemocnění, diabetes atp. Ostropestřec je bohatý také na kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 mastných kyselin, které se podílejí na optimálním fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, na produkci hormonů a významně přispívají k imunitě organismu. Ostropestřecová mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.
K pečení.
Doporučuje se nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč,...) 5 % běžné mouky moukou ostropestřecovou.
Dále k zahuštění omáček, polévek, zeleninových pokrmů, kaší. Hodí se také do proteinových nápojů, jogurtů, pomazánek.
Pozor doporučená denní dávka je cca 1 polévková lžíce.
Složení: 100% BIO mouka z Ostropestřce mariánského (získaná mechanickým zpracováním plodu)
Průměrné výživové hodnoty na 100 g:Energetická hodnota 1194 kJ / 285 kcal;Bílkoviny 25 g;Sacharidy 5,4 g,z toho cukry 3,6 g;Tuky 8,4 g,z toho nasycené mastné kyseliny 1 g,z toho Omega 3 0,2 g,z toho Omega 6 5,2 g,z toho mononenasycené 1,8 g,z toho vícenásobné nenasycené mastné kyseliny 5,5 g,Vláknina 46 g;Sodík 0,009 g;
Minerální látky / Vitaminy na 100 g: Vitamin E 0,009 g (50 % ddd);
Skladování v suchu a chladu.
Původ EU.
SLOŽENÍ: 100 % mleté výlisky plodů ostropestřce mariánského
TIPY K POUŽITÍ:
Pro tepelné zpracování:
Pro studenou kuchyni:
Bez tepelného zpracování ostropestřecovou mouku používejte jen v malých množstvích - doporučujeme zhruba 1 polévkovou lžíci denně. Při pečení jí můžeme nahradit 5 % objemu běžné mouky.
Zatím nikdo nehodnotil.