Domů

Vybraní výrobci

Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal Zobrazit větší

Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal



B0675

Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal

Více informací

53,10 Kč s DPH

  • Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal

    bez lepku

    Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.

    Použité surovinyPšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření
    Obsah základních živin ve 100 g chleba dle zákl. recepturybílkoviny 7,5 g; sacharidy 67 g; tuky 3 g; VLÁKNINA 9,5 g; energie 1454 kJ

    Základní příprava:

    • 500g směs
    • 500 ml(g) vody
    • 20 ml oleje
    • 15 g čerstvého droždí

    Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

    Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu promícháváno.

    Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne.

    Postup pro pečení v běžné troubě:

    Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.
    Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal

    Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal

    Směs na chléb s chia semínky 500g Nominal

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii:

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: