BEZLEPEK

Vybraní výrobci

Nopálová mouka 100g ADVENI Zobrazit větší

Nopálová mouka 100g ADVENI



R3532

Nopálová mouka 100g ADVENI

Více informací

48,00 Kč s DPH

  • Nopálová mouka 100g ADVENI.

    Nopal je mexické jméno aztéckého původu pro kaktus – Opuntia ficus indica – copena V 1.Je to cenná, krásná a velmi užitečná rostlina, která pochází ze Střední Ameriky, odkud se rozšířila po celém kontinentě. Do Evropy byla odvezena prostřednictvím španělských a portugalských námořníků, zabydlela se na Pyrenejském poloostrově a posléze po celém Středozemí, na Blízkém Východě, v Africe, Indii, Číně a Oceánii. Nopal byl jednou z hlavních součástí jídelníčku předkolumbovských indiánských národů a po dlouhá století zůstal doplňkem stravy Mexičanů a dalších zemí Severní a Střední Ameriky.

    Pěstování: V Mexiku roste 60 druhů Nopalu, z nichž pouze 13 je jedlých. Opuntia ficus indica –copena V1 je jediný kaktus, který nemá ostny a je lesklý. Nopal se pěstuje průmyslově a v Mexiku má více jak šedesátiletou tradici. Díky kvalitní lávové půdě v blízkosti činné sopky Popocatepetl a nadmořské výšce 1 500 až 3 000 m má neobvykle vysoký obsah nutričních hodnot. Sklízí se dvakrát do roka. Zpracování Nopalu do moučky probíhá v následujících krocích. Po sklizni a očištění kaktusových listů následuje nařezání dužiny na malé kousky. Sušící proces probíhá v konvekčních pecích při teplotě 50° C a poté je sušina rozemleta na sítě 1:100 na moučku. Vzhledem k šetrnému zpracování a sušení je v nopalové sušině uchován vysoký obsah všech přírodních látek. Při zpracování nejsou přítomny žádné chemické a konzervační látky.

    Složení:

    Nopal obsahuje většinu důležitých živin v ideálním poměru. Kromě vysokého množství pektinů (vápenato-hořečnatých) a pestrého zastoupení minerálních látek a vitaminů, zejména četných vitaminů B a C, je 47 % objemu vyschlého Nopalu tvořeno vlákninou a to rozpustnou i nerozpustnou. Nopal obsahuje 17 aminokyselin, z nichž je 8 esenciálních základních. Za základní je aminokyselina považována tehdy, když nemůže vzniknout přímo syntézou v lidském metabolismu a musí být proto obsažena v potravě. Nopal má velice nízkou energetickou hodnotu, nižší než 20 kcal/100 g prášku.

    Léčebné vlastnosti Nopalu:

    Účinkuje proti žaludečním vředům, žaludečně – střevním potížím a detoxikuje kyselé prostředí v zažívacím traktu. Působí proti úzkosti, díky obsaženému berberinu uklidňuje vystresovaný organismus. Účinkuje proti arterioskleróze (kornatění a zneprůchodnění tepen). Působí proti hyperglykémii (zvýšenému cukru v krvi). Působí proti hyperlipidemii (zvýšené míře cholesterolu LDL). Účinkuje proti zácpě, chrání tlusté a tenké střevo. Napomáhá hubnutí, zabraňuje vstřebávání cholesterolu, tuků a cukrů, odvádí pocit hladu. Dostatek živin snižuje riziko podvýživy. Chrání organismus před působením volných radikálů a tím zvyšuje odolnost organismu proti vzniku civilizačních chorob.

    Zdroj: Partners Ardanas Sociální družstvo;

    Skladování v suchu a chladu;

    Původ Mexiko. Výroba a dovoz Partners Ardanas Sociální družstvo

    SLOŽENÍ: 100 % mletá sušená opuncie (kaktus Opuntia ficus indica)

    TIPY K POUŽITÍ:

    Pro tepelné zpracování:

    • v malém množství přidáváme do slaného i sladkého pečiva

    Pro studenou kuchyni:

    • kávovou lžičku můžeme přidat do jogurtu, smoothie nebo ovocného salátu

    Nopálovou mouku používejte pouze v malém množství a míchejte ji s dalšími moukami.

    Recenze

    Zatím nikdo nehodnotil.

    Napsat recenzi

    Nopálová mouka 100g ADVENI

    Nopálová mouka 100g ADVENI

    Nopálová mouka 100g ADVENI

    Napsat recenzi

    30 x další produkt ve stejné kategorii: