BEZLEPEK

Vybraní výrobci

Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL Zobrazit větší

Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL



R2679

Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL

Více informací

65,74 Kč s DPH

  • Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL.

    bez lepku

    bezlepku.png

    Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně...). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!

    Použité surovinyDeproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření

    Základní příprava:

    • 500g směs
    • 475 ml(g) vody
    • 20 ml oleje
    • 13g čerstvého droždí

    Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

    Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

    Postup pro pečení v běžné troubě:

    Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

    Slunečnicové bulky:

    vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

    Rustikální kostky:

    těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

    Recenze

    Známka 
    Jiří B 2020-03-27

    Nejoblíbenější

    Pro domácí pekárnu se mi zatím nejvíce osvědčil, co do pečení i co do chuti.

      Napsat recenzi

      Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL

      Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL

      Směs na chléb bezl. rustikální 500g NOMINAL

      Napsat recenzi

      30 x další produkt ve stejné kategorii:

      Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: